A megfelelő autódiagnosztikai eszközök kiválasztása

Minden autószerviznek vagy műhelynek szüksége van autódiagnosztikai eszközökre, műszerekre, amelyek a lehető legjobb minőségűek és elérhető áron szerezhetők meg. A Tools Control már sok éve felismerte, ha a legjobb szolgáltatást akarja nyújtani partner szervizeinek, akkor nemcsak a szervizeszközök hitelesítésével és kalibrálásával kell foglalkoznia. Ezért döntöttünk úgy, hogy a szervizek számára nélkülözhetetlen autódiagnosztikai eszközök webáruháza és árusítása a mi oldalunkról is. Mai cikkünkben a megfelelő diagnosztikai eszközök kiválasztásában segítünk.

autódiagnosztikai eszközök

Az autódiagnosztikai eszközök kategorizálása

A Tools Control webáruházában olyan felépítést alakítottunk ki, hogy az érdeklődők két irányból is megtalálhassanak egy-egy terméket. Az első módszer a gyártók szerinti szűrés. Itt mindenki megkeresheti a kedvenc bevált márkáját és az alapján találhatja meg a megfelelő műszert. A második módszer terméktípusok alapján kategorizálja a termékeket. Itt a szervizeszközöket öt kiemelt kategóriába soroltuk:
Hajtáslánc
Futómű
Karosszéria
Garázsberendezés
Egyéb termékek

Hajtáslánc

Ebbe a kategóriába tartoznak az erőátviteli eszközök, valamint a motor és kerekek közötti kapcsolatot támogató műszerek. Ilyenek az akkumulátor teszterek és az olajcserélők. A diagnosztikai eszközök között rengeteg multimétert találunk, amelyek különböző funkciókkal segítik a szervizek működését. Az egyszerűbb és olcsóbb termékektől kezdve a legprofibb összetett műszerekig számos típus választható.

Futómű

A futómű állításról már korábban írtunk egy részletes cikket. A mechanikus és elektronikus állító eszközök segítik a diagnosztikai feladatokat. A támogató eszközök között találjuk többek között a kormányrögzítőket, felfogó és kitámasztó termékeket. Fontos részét képezi a futómű működés biztosításának a centrírozás is. A mai modern gépek már egyéb kerékjavító képességekkel is rendelkeznek, helytakarékosak és segítik az automata diagnosztikát is.

Karosszéria

A karosszéria termékkategóriában találhatóak a fényszóró vizsgálatára és beállítására, valamint a klímaberendezés tisztítására alkalmas eszközök. A fényszóró otthoni ellenőrzéséről adtunk pár tippet korábban, a webáruházunkban viszont a legmodernebb berendezések találhatóak, amik elképesztő precizitással biztosítják a kalibrációt.

Garázsberendezések

Autódiagnosztikai eszközök mellett a műhelyeknek számos garázsberendezési eszközre is szüksége van. Ebben a kategóriában az autók emelését biztosító eszközeink találhatóak a rámpáktól kezdve egészen az óriási elektromos-hidraulikus emelőkig. A garázsberendezéseket hamarosan kiegészítjük nagyteljesítményű szerelőlámpákkal is.

Az autódiagnosztikai eszközök nyilvántartása

A szervizeknek rengeteg műszerrel és szerszámmal rendelkeznek, a diagnosztikai eszközök pedig különleges odafigyelést igényelnek. Ezek az értékes gépek gyakran szorulnak kalibrálásra és hitelesítésre is. A ToolOffice eszközkezelő program segít a teljes eszközállomány nyilvántartásában és a szükséges felülvizsgálatok nyomon követésében is. A ToolOffice szoftver minimálisra szorítja az adminisztrációs időt, ráadásul ügyfeleinknek díjmentesen biztosítjuk a használatát.