A jármű- és autószervizeknek számtalan munkaeszközre van szüksége, amelyek költségei igen magasak lehetnek. Fontos, hogy a megfelelő garázsberendezések és garázsipari termékeket válassza, hiszen a precíz és gyors munkavégzést hatékonyan támogatják a professzionális szerszámok és eszközök. Az ollós emelő vásárlása előtt is érdemes alaposan áttekinteni a piacon elérhető termékeket, hiszen minden szerviz egyedi igényekkel és eltérő pénzügyi lehetőségekkel rendelkezik. Cikkünkben segítünk kiválasztani a megfelelő ollós emelő terméket szervize számára.

Az ollós emelők tulajdonságai

Az ollós emelő egy olyan szerkezet, amely olló szerűen összezáródó és kinyíló emelő segítségével mozgatja a gépjárműveket. Az ollós emelőre önerőből rá tud hajtani a gépjármű, ezt követően a szerkezet – teherbírási képességeinek függvényében – megemeli az autót. Ezután a szerviz munkatársak el tudják végezni a szükséges feladatokat, például a futómű szerelését.

Milyen típusú ollós emelőt érdemes választani?

A szervizek és gumisok igényei nagyon egyediek lehetnek. Érdemes átgondolni a rendelkezésre álló géppark összetételét és azalapján kiválasztani a megfelelő terméket. A legfontosabb tulajdonsága az ollós emelőknek a teherbírási képesség. Általánosságban kijelenthető, hogy a nagyobb teherbírású gépek ára magasabb.

A Tools Control Webáruház kínálatában megtalálható akár 4,2 tonna teherbírású ollós emelő is. Vásárlóink igényeinek megfelelően választhat kisebb vagy nagyobb teherbírású terméket. Amennyiben a sűrű gumicsere szezonban egyszerre több gépre van szükség, általában azt javasoljuk, hogy válasszon egy közepes és egy nagyobb teherbírású terméket. Ennek köszönhetően nem jelent gondot akár kisebb kisteherautók megemelése se, de a könnyebb személygépkocsikat az olcsóbb termékek is megfelelően ki tudják szolgálni.

Az emelők kialakítási típusai

Az emelők lehetnek rámpás (ezek a termékeink nevezhetők hagyományos ollós emelőnek) vagy oszlopos kialakításúak. Az oszlopos kialakítás előnye, hogy két-két emelő kar segítségével lehet megemelni a gépjárművet, így a gumiabroncsokat könnyű leszerelni. A rámpás emelők a futómű állításhoz ideális eszközök. Az emelő használata és funkciója határozza meg, hogy Önnek melyik kialakítást érdemes választania.

A piacon elérhetőek továbbá rögzített és önjáró emelő típusok is, azonban a szervizekben és üzemekben többségében a rögzített emelőket használják ügyfeleink.

Miért érdemes a Tools Control ollós emelőket választani?

A Tools Control csapata nem egy egyszerű webshop kereskedés. Ügyfeleinkkel hosszú távon dolgozunk együtt és teljeskörű szolgáltatást nyújtunk. Az emelők kiválasztása során professzionális segítséget nyújtunk, majd a megfelelő termék kiválasztása után a beszerelést és beüzemelést is vállaljuk. Ügyfeleink ráadásul megkaphatják a ToolOffice autószerviz eszközkezelő programot is, amit speciálisan a szervizek igényeire fejlesztettünk ki. Továbbá az autószervizek speciális mérőeszköz kalibrálás és hitelesítés feladatait is segítjük.

Kapcsolódó ollós emelő termékeink

ollós emelő 3,2t teherbírással

3,2t teherbírású rögzített rámpás ollós emelő

négyoszlopos ollós emelő

Négyoszlopos elektro-hidraulikus emelő 4,2t teherbírással

oszlopos emelő szerkezet

Kétoszlpos elektro-hidraulikus 3,5t teherbírású ollós emelő

Manuális ollós perememelő

Manuális ollós perememelő – max 2t