Mérőeszköz kalibrálás

Szolgáltatások / Mérőeszköz kalibrálás és hitelesítés

Mérőeszköz kalibrálás és hitelesítés

A rendszeres mérőeszköz kalibrálás és felülvizsgálat elengedhetetlen egy sikeres autószerviz működtetéséhez. A szakmai felülvizsgálat nem csak az eszközök pontos működését biztosítja, hanem segít elkerülni a lappangó hibák és rossz beállítások okozta hatékonyságromlást is. A felülvizsgálat elvégzésével még időben lekövethetők a gyári előírások illetve a jogszabályok esetleges változásai is. A mérőeszköz kalibrálást leginkább a fogászati vizsgálathoz lehet hasonlítani: jobb korábban felismerni a problémákat, mielőtt a komoly károk bekövetkeznek.

A rendszeres felülvizsgálat növeli a hatékonyságot és jelentős költségeket is megtakarít a szervizeknek. Az eszközök hibáit még a kritikussá válás előtt észleljük és ki tudjuk javítani. A folyamat automatizált és minden adatot / információt digitálisan is lementünk későbbi elemzés céljából. Egy átlagos autószerviznek megközelítőleg 2-7 ezer berendezést kell nyilvántartania és körülbelül 80 eszközét kell kalibrálnia (évente akár többször is). A Tools Control segítségével ezek a feladatok automatizáltak, gyorsak és nem igényelnek hosszú munkaórákat.

Az a célünk, hogy professzionális szolgáltatásainkkal ügyfeleinknek időt és pénzt spóroljunk. Mobil kalibráló laborunk elérhető országszerte: ügyfeleink telephelyén végezzük el a szükséges feladatokat, így Önnek nem kell a logisztika szervezésével foglalkoznia. Amennyiben egy eszköz kalibrálása nem oldható meg mobil laborban (például temperált környezetet igényel), házhozszállítás opciót kínálunk Önnek.

Hol végezzük a kalibrálást és hitelesítést?

A minőségi mérőeszköz kalibrálás szolgáltatáshoz a lehető legjobb felszereltségű laborra és szakemberekre van szükség. Ehhez mi a Tools Control-nál egy saját labort építettünk ki, ami megfelel az ISO17025 szabvány előírásainak a vizsgáló- és kalibráló laboratóriumok felkészültségének területén. Ezzel az infrastrukturális háttérrel képesek vagyunk több mint 10 000 eszköz felülvizsgálatát elvégezni éves szinten. Munkatársaink között informatikus fejlesztők, metrológusok, méréstechnikusok és auditor szakértők együtt végzik az autószervizekben használatos mérőeszközök felülvizsgálatát és kalibrálását.

A szolgáltatáshoz hozzá tartozik az akkreditálás, a hitelesítés, a joghatással való mérések, a kalibráció és az újrakalibrálási idő érvényesség beállítása, valamint ellenőrzése is. Közel 130 típusú berendezés és azok több ezer altípusának kalibrálását tudjuk elvégezni. Példa a berendezés típusokra:

 • nyomásmérők
 • vákuummérők
 • nyomatékkulcsok
 • tolómérők, mélységmérők
 • mikrométerek
 • indikátorórák
 • etalon gömbfej
 • multiméterek, lakatfogók
 • VAS specifikus méréstechnikák

Miért érdemes a Tools Control mérőeszköz kalibrálás szolgáltatásait választani?

 • Időt spórolunk Önnek és munkatársainak
 • Megspóroljuk Önnek az idő előtt elhasználódó eszközök pótlási költségét
 • Nyugodtan alhat, nem kell tartani az elmarad felülvizsgálatok miatt kirótt büntetésektől
 • Ingyenesen használhatja professzionális eszközkezelő rendszerünket

A mérőeszköz kalibrálás és felülvizsgálat egy megtérülő, hosszútávú befektetés. Ha felkeltette az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen ajánlatot!

mikrométer mérőeszköz kalibrálás
Digitális tolómérő kalibrálás - ToolsControl
mérőeszköz kalibráló labor - Tools Control
digitális tolómérő mérőeszköz kalibrálás
autódiagnosztikai kalibrálás - ToolsControl
autódiagnosztikai kalibrálás - ToolsControl

Hívjon minket!

+36 20 285 5567

Írjon nekünk!

info@toolscontrol.hu