Gumiszerelő gép és kerékszerelő gép

Az egyik leggyakrabban igénybe vett autószerviz szolgáltatás a gumik cseréje, felülvizsgálata és centrírozása. Mivel minden évben javasolt a sofőrök és utasok biztonsága érdekében télen és tavasszal is a megfelelő gumi és kerékcsere, ezért a szervizeknek is kiemelkedően fontos a megfelelő eszköz használata. A megfelelő gumiszerelő gép rengeteg időt megtakaríthat egy szerviznek, így gyorsabb és jobb szolgáltatást nyújthat. A mai cikkben adunk 10+1 tippet, hogy mire érdemes figyelni vásárláskor.

1. Mennyire tartós a gumiszerelő gép oldal lapátja?

Az oldallapát kar a legtöbbet használt és leginkább amortizációnak kitett része a szerkezetnek. Minél tartósabb (súlyosabb) ez a rész, annál időtállóbb lesz a kerékszerelő gép.

2. Mennyire kompakt a gép?

Itt is a súly lesz a legfőbb támaszunk a választáskor. Noha speciális fémekből készült gépek lehetnek viszonylag könnyűek is, de általában véve a nagyobb súly, robusztusabb és masszívabb eszközt jelent.

3. Milyen nyomókar opciókkal rendelkezik a kerékszerelő?

Attól függően, hogy milyen keréktípust szerelünk, különböző nyomásra lesz szükség a gép részéről. Legjobb ha több fokozat áll a rendelkezésünkre. Azt is érdemes mérlegelni, hogy a megvásárolt gép később bővíthető-e többfokozatra képes kar hozzáadásával.

4. Mindent egyben kategóriaként hirdetik a gép típust?

Az alacsonyabb kategóriájú eszközök általában egy beállítással akarnak kezelni minden abroncstípust, de igazából csak egy bizonyos modellre lesz optimalizálva a gép. Érdemes állítható széllességbeállítással rendelkező kerékszerelőt vásárolni, így nem érhet kellemetlen meglepetés bármilyen helyzettel találkozzunk.

5. Van-e a gépben kerékvédelem?

Főleg a magas minőségű, kényes abroncsok esetében fontos, hogy ne sérüljön meg a javítandó alkatrész. A gép érintkezési pontjainál lehetnek védelmi részek, így se a kerék, se a gumi nem fog megsérülni a szerelés során.

6. Mennyi energiára van szüksége a gépnek?

A teljesítménytől függően eltérő erőre lesz szükségünk. Itt vegyük figyelembe a szervizünk villamosenergia hálózatát, elbírja-e egyáltalán a gép használatát. Itt is érvényes a következő alapelv: minél nagyobb nyomatékot szeretnénk, annál több energiára lesz szükségünk.

7. Minőségi-e a szűrő, rásegítő és szabályozó rendszer a gépben?

A legjobb rendszerek ma már pneumatikus vagy hidraulikus rásegítéssel dolgoznak. A pusztán mechanikai kapcsolódási pontokkal rendelkező gépek sokkal gyorsabban amortizálódnak.

8. Könnyű-e a gép használata?

Az új technológiák bevezetése esetén egy-egy funkció használata először problémákat okozhat. Érdemes olyan eszközt választani, amihez megfelelő használati utasítás van csatolva, vagy lehetőség van segítséget kérni közvetlenül a gyártótól.

9. Mennyi idő alatt térül meg az eszköz?

Számoljuk ki átlagos tevékenység mellett mennyi idő alatt hozza vissza az árát a gép. Ehhez igazítsuk a garanciával támasztott elvárásainkat. Nem szabad elfelejteni, hogy más autóalkatrész beállító gépekhez képest a kerékszerelő gép az egyik leggyorsabban amortizálódó eszköz az autószervizekben.

10. Megbízható márkát néztünk ki?

A gyártónak is érdemes utána nézni vásárlás előtt. Ha friss vállalatról van szó, vagy a cégnek nem Európa az elsődleges piaca, akkor érdemes másik terméket keresni.

+1 Van megfelelő karbantartó, felülvizsgáló partnerünk?

Bármilyen alaposak is vagyunk a kiválasztás során, egy gumiszerelő gépnél gyakran elkerülhetetlen a karbantartás, kalibrálás egy idő elteltével. A nagy autógyártók szervizeinek kötelező hitelesítéssel is biztosítani kell a minőséget. A kalibrálási és hitelesítési munkák szakértőjeként a Tools Control Kft. bármely autószerviznek segítségére lehet.

A Tools Control webáruházában pedig nagy választék várja gumiabroncs gépek terén.

Gumiszerelő Gép